Wales in Snowdonia

Severni Wales je del, kjer je narodna zavest valižanov največja. So kelti, z rahlimi obdobji samostojnosti so že 800 let pod angleži. Angleži so za utrditev okupacije zgradili kar nekaj gradov in kakšnega smo si ga od zunaj tudi ogledali. Recimo v Conwy. Ne bom pisal v valščini, ker ne bi znal napisati. No pa bi lahko skopiral, samo potem vi ne bi znali prebrati. Tak da…

No v Conwy smo si ogledali tudi najmanjšo hišo v Veliki britaniji. Slika pove dovolj, in ja, bile so ideje s strani Ane, da bi pa lahko imeli takšno hišo.

Od znotraj nimamo pametnih slik, ker nimamo super širokokotnega objektiva. Je pa zanimivo, da je nazadnje (pred cca 50-timi leti) v njej živel človek, ki je bil moje višine.

Ja najmanjša hiša in nato najdaljše ime vasi. To pa bom skopiral :

Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch v prevodu pomeni neko vas med cerkvijo svete marije in vrelcem cerkve svete cicilije pri rdeči jami. Več seveda na wiki

No ko smo že pri teh superlativih, lahko omenim, da smo se kasneje dvignili na prelaz Penny-y-pass v Snowdoniji, kjer smo tudi prespali v hostlu. Prelaz je na višini 350 metrov. Ja ne manjka nobena enka ali dvojka pri izmerjeni višini. Ja, tudi pokrajina in vreme se čudita glede tega podatka, saj ko se malo ozreš naokoli, te ob mrzlem drizlu preseneti visokogorska pokrajina. V lepem vremenu zna pa biti tu zelo lepo.

Daj, napiši nam kaj!