Armona – otok tisočerih školjk

Kot se za vsako soboto spodobi, smo tudi mi danes šli na tržnico. Vsako soboto pridejo prodajat svoje pridelke in izdelke tudi kmetje iz okolice mesta Olhão.

Midva z Emilom sva se tokrat odločila, da bo za večerjo ribji menu, Luka za makarone brez omake in Ana za domači hamburger. Tako smo nabavili tri zrezke tune, morsko spako, dva hamburgerja in zelenjavo. Prazne makarone pa smo že imeli v kuhinji na razpolago.

Morske spake na ribji tržnici

Morske spake. Tista čist levo je naša.

Gospod jo je v treh minutah očistil.

Po dopoldanskih opravkih smo se odločili, da gremo spet na otok Armono tako kot včeraj le, da gremo na drugo stran otoka.

Super hiter gliser za 200 ljudi

Naš trajekt

In ni nam bilo žal pol urne hoje do plaže.

Kje so tiste stezice …

Pol poti do plaže skozi “puščavo”.

Školjk je bilo ogromno in zaradi oseke je bilo na plaži polno majhnih otočkov, ki smo jih z veseljem raziskovali. Pesek, morje, sonce in rahel vetrič, kaj češ drugega kot fotosešn – delat fotke na polno. 😀

Trije na osamljenem otoku

Zvečer smo utrujeni prisopihali do naše sobe in si pripravili večerjo. Tunini zrezki so bili njami, Emil je prvič v življenju poskusil morsko spako, ki mu je bila še kar všeč. Ana je maznila dva hamburgerja, Luka, naš vegetarijanec, pa makarone in krompir izpod peke.

Jutri je naš zadnji dan na Portugalskem. 😞 Tokrat gremo na drugi otok, sosednji od Armone, na Culatro.

2 thoughts on “Armona – otok tisočerih školjk

Daj, napiši nam kaj!