FrecciaRossa via Roma

Strela rdeča je kompozicija, na kateri se peljemo po laški zemlji proti Rimu. Sicer je bila napovedana srebrna strela (FrecciaArgento), a je kot kaže ta kam drugam vsekala. Strele so razdeljene po barvi glede na hitrost, ki jo dosežejo : bela šiba do 200 km/h, srebrna do 250 km/h, rdeča 500 do 300 km/h, rdeča 1000 pa do 400 km/h. V glavnem iz Milana v Rim te pripeljejo v 3 urah. Mi smo na 5 urni poti z rosso činkvečento iz Tržaškega letališče v Rim.

Vlak je iz letališča odpeljal 7.11.2022 (ma se to čudno bere) par minut čez 7 uro zjutraj, kar pomeni da smo se morali zbuditi že ob pol petih. Pripravili sendviče, čaj, spakirali še ščetke in se nekaj čez 5 uro odpravili iz Lj. Seveda s praznim keslom se ne pride daleč. Prva pumpa na naši poti je bila, poleg tiste na Celovški, šele Avanti pumpa na Brezovici. Še dobro da je samopostrežna, kar pomeni da je odprta tudi zgodaj zjutraj. Občasni nalivi in sunki vetra so nas spremljali do tržaškega letališča, kjer se je pa še dodatno vlilo. Še dobro, da je bilo parkirišče bolj prazno in smo parkirali zraven postaje.

Ok, to sem napisal na vlaku, potem pa do konca potovanja nisem utegnil več kaj napisati. To pišem 3 mesece kasneje, pred potovanjem v London. Sedaj bom dodal samo slike in kratek opis pod sliko.

Spali smo apartmaju R&T Suite House Roma v bližini Vatikana. Za vlak smo iz letališča Trst dali 240 eurov. Vlak je iz letališča odpeljal ob 7h zjutraj, v Rim prišel ob 12h, vračali pa smo se ob 16:30 in vrnili na parkirišče pri letališču Trst ob 21:30. Za parkirišče smo plačali cca 40 eurov.

Frecce Rossa in Italo
Bazilika je ogroooomna
Kupola od spodaj
Totti – mural v središču mesta, blizu Termini postaje
Razgledna ploščad na hribu Aventino
Giro di parco Borghesse
Pizza Romana vs Trippa ala Romana

Daj, napiši nam kaj!