Adijo Atlanta, pozdravljen Novi Jork Mesto

Ecola, we are still alive (prevod: za zdaj sva še živa)!

Komu se ne da brat, naj pogleda sestro.

V Atlanti sva tudi dobro jedla. V samem centru sva šla v najbolj internacionalni lokal, Hard Rock Cafe. Mojca je jedla “znane fajite” (ne vem po kom znane, verjetno kakšnem mehiškem kitaristu), jaz pa sem đo pišeka po južnjaško. Tak da Igi hrana na jugu je sladka in tudi dobra. Pivo pa tudi Budweiser, Sam Adams, ipd so vredu. Tudi Southern Confort je fajn. 🙂

Bil sem tudi na avtu sejmu, kjer nisem videl dosti hostes, ampak dosti avtov. In to velikih in malo večjih. med njimi tudi kakšen manjši (mazda 2 in Ford Fiesta), ki pa sta bila bolj v posmeh kot pa resna predstavitev. Pil sem tudi pol-litersko kavo, katere sem tudi pol spil.

Zvečer v nedeljo nisva uspela dobiti karte za košarko, tako da sva bila malo žalostna. Nič ne de, plan glede NBA tekme je še: 1 tekma v Madison Square Garden ( ni nama uspelo), ena izmed dveh tekem v New Jerseju.

Ok pot v NYC, je bila dolga: let je bil napovedan ob pol petih, midva sva bila na letališču že ob pol enih zaradi pričakovanih varnostnih pregledov. No pregledali so naju normalno, kot da sva človeka in bila v 15 minutah že v boarding prostorih. Juhu. In eno uro pred poletom spremenijo čas odhoda za dobri dve uri na 6:50. Let je bil bolj nemiren kot miren (isto kot jaz v primerjavi z Mojco), pristanek pa opravljen v megli in dežu s končnim spontanim ploskanjem (predvidevam da ne meni)  prešvicanih sopotnikov.

Letališče LaGuardia izgleda kot kakšno južno ameriško letališče. Iz letala skorajda izstopiš na ulico. Poln avtobus M60 naju odloži v Harlemu, kjer ob nalivu po petkratnem zvonenju dočakama odpirajoča vrata hostla. Pisanje prevzela Mojca. Ja, tu pa so nama malo kolena zaklecala. Sva že mislila, da nama sredi naliva in noči ne bo noben odprl vrata. Ampak je šlo brez problema, dobila sva lepo sobo, cca 6m dolgo in 3,5 m široko. Pogled imava na praktično nič 🙂 Je prenovljen hostel, na novo prebeljen, še zdaj po laku smrdi (da se lažje spi). Vse je super s hostlom, le v sobi manjkajo neke omare, police, miza ali pa vsaj stol. Ker imava v sobi le posteljo in koš za smeti. Ampak verjetno bodo to tudi sčasoma opremili.

Torej danes, sva dan začela z zajtrkom v hostlu in se počasi odpravila v mesto. Šla sva na bus in si ogledala z busa Broadway. Izstopila sva v Times Square in doživela prvi utrip New Yorka. Vau, to pa je mesto, ki živi. Sicer ni bilo gužve, sva pričakovala večjo. Drugače pa sva še danes vidla American Museum of Natural History (super planetarij show), četri Soho, Little Italy (tu sva šla na odlično  večerjo), China Town, Madison Square Garden (od zunaj sva si pogajala za karte s preprodajalci, a neuspešno-po eni strani pa tudi dobro, ker je veliko ponarejevalcev), stolpnico Empire State Building (nisva še šla gor)….

Jutri bi naj bilo lepo vreme, tak da greva na en nebotičnik in z ladjico okrog Manhatna.

Nekaj slik od New Yorka bodo objavljene na strani New  York City,  slike od Atlante z vrha enega nebotičnika, na katerem je bil Emil, pa na strani Atlante.

Lep pozdrav vsem!

Mojca in Emil

5 thoughts on “Adijo Atlanta, pozdravljen Novi Jork Mesto

 1. Vau, to pa so doživetja! Si vaju kar predstavljam, kako obračata glave in “snemata” dogajanje… In prav je tako – uživajta maksimalno! Poglejta si čim več – in naj vama ne bo žal denarja – takšno priložnost je enostavno treba izkoristit! Privoščita si!
  Čao!

 2. No končno sta se oglasila. Lepo ka sta se smestila v eni sobici, za spati je dobra,hahahah.
  Za en dan sta si že dosti ogledala, tak ka za pet dni vama še kaj ostane?
  Preveč se ne izpostavljajta, oglejta si čim več in uživajta.
  Doma je vse po starem, šunka je že nabavljena (Mojca se ti sline cedijo?)
  Ajd lepo bodita in tudi pozdravi od atija.
  Čao!

 3. Namesto za NBA si raje za broadway zrihtajta karte. Ali pa za subway. Ali pa Milky way. Tudi Carlito’s way ni slaba. Mojca upa po 2200 ven? Ali je bolj mirni firtl ponoči to? No upam, da bosta videla ogromno v tem kratkem času. Morata pa vmes tudi imeti malo pavze, da doživiš mirno NY-ško življeje. Ha, šalo na stran. Pa ne pozabita kaj prigriznit, glede na to, da še nista ničesar jedla:)

 4. Pozdravljena!
  Vidim, da sta že ogoromno videla in doživela. Fajn!!!
  Vajina pot v NY me spominja na najino. Tudi midva bi naj prišla v NY v popoldanskih urah, pa se je vse zavleklo in sva pristala na La Guardii sredi noči. Potem pa se je moj Marki odločil šparat in sva šla na Manhattan najprej z busom, potem pa s podzemno. Kaj bi s taxijem?? Ni dosti manjkalo, da bi pristala v Bronxu, da o podganah na podzemni sploh ne govorim. Pred hostel sva prispela ob 3 ponoči in tudi midva sva zvonila več kot pol ure, da so nama odprli. Potem je bilo vse super!!!
  Idita na Times Square okrog 16.00 – 17.00, bosta videla, kaj je to gužva. Ali pa zjutraj ob 9.00. Sta si kupila karto za dva dni za oglede NY z busom?? Se ful splača. Vstopiš, izstopiš kjer želiš. No, morda sta si, samo za vsak slučaj še vama napišem.
  Lepo se imejta, idita še v 7 nadstropnega McDonaldsa!

 5. Zdravo, Emil in Mojca!

  Hvala za lepe želje.
  Ugotavljam, da se imata lepo; kar tako dalje. Napotkov, kam iti, imata
  precej. Slike so lepe.
  Tu v Polskavi tudi uživamo, predvsem z delom na zemlji.
  Uživajta in pazita nase.
  Adijo.

Comments are closed.