Počitek na toskanski način

No, pa smo prispeli, da se po dokaj nenaporni poti odpočijemo. Ob tem se poraja vprašanje, zakaj sploh potujemo nekam daleč, da bi tam počivali od utrujenosti od prepotovane razdalje. Zakaj ne bi ostali doma in sploh ne bi rabili počivati, saj nismo nikamor potovali. Aja, pa saj to delamo vsak dan. Da zaključim še nezaključeno misel: na pot gremo zato, da bi bili utrujeni od poti. Analogno na prejšnji aksiom, pa si bom kot javni uslužbenec drznil zapisati: doma ostanemo zato, da bi si želeli biti utrujeni od prihajajoče poti.

Nastanjeni smo v Agriturismo Fattoria Di Colleoli. Zdaj ta Agriturismo ima sicer res eno kravo, a je ta žal nepremična in plastična. Imajo pa tudi dosti oljk, stolov za sedet in tudi takih za na pol sedet oziroma ležat, dosti ležalnikov in kar nekaj senc, kamor lahko te premičnine postaviš. Torej imajo vse potrebno za poležavat in tega smo se tudi najprej lotili. Tu se moram pohvalit, da nama z Mojco to kar gre.

Imajo pa na veliko veselje Ane in Luke tudi bazen. In to takšen, ki ima del za otroke s skritim prehodom oz. se bom bolj doživeto izrazil, s skritim preplovom povezan z delom, kjer je voda malo globlja. Na tem mestu pronto informacioni per tutti Babi: max globina je 160 cm in ja, nenehno paziva na tamaladva. Kot dokazno gradivo prilagam spodnji slikovni material:

Čofotanje

In še nadzorni položaj matere v reševalni opravi brez vidnega obroča

Obsijana s soncem

No to je to, kot ste vajeni, je po koncu informiranja vedno na vrsti vreme. Včeraj je bilo vroče, tam do 36 stopinj, ponoči je bilo znosno, a brez vetriča, zjutraj pa je grmelo in za pet minut celo deževalo. Obeti: vreme bo, sonce bo sijalo do njegovega zahoda, nato bo na presenečenje vseh slepih večurno obdobje brez sonca, tako da takrat ne bomo potrebovali sončnih pokrival in zaščitne kreme, ampak pokrival in krem proti komarjem.

Daj, napiši nam kaj!