Na zahodu nič novega

Ja naslov knjige, ki govori o prvi svetovni vojni, v katero so se pa Portugalci vključili šele v drugi polovici trajanja, ko so se Nemci lotili Angole. Po viru v wikipediji jih je umrlo cca 12000, kamor pa štejejo tudi afričane ( si upam napisati, da večina). No dosti več jih je v času prve vojne umrlo od lakote (82k) in španske gripe(138k). Ja, španska gripa (H1N1) je pobila 5 krat več ljudi kot prva vojna(16m). Uh, sem spet zalutal…Zanimivo, da od lakote, pa saj so morska država. Podobno kot Irska v krompirjevi kugi… Pa smo spet pri zahodu. In spet zalutali…

Pogled iz apartmaja v Armacao de Pera

No danes so drugi časi, sicer gripa še vedno grozi, prav tako svetovna vojna, a glede “na zahodu nič novega” se verjetno lahko uporablja tudi v bolj civilne, turistične namene. Mi smo se podali na zahod Algarve, v vasico Vilo do Bispo, kjer bomo prenočili naslednje 4 noči. Tu je pokrajina bolj suha, divja, dosti manj hiš, vil in golf igrišč. 

Na poti smo se ustavili na plaži z najlepšim imenom, Dona Ana. Ja tukaj bi uporabil naslov članka, torej že videno. In opažamo to, da so vse te po forumih “oh in ah” plaže bolj podpovprečne po sami lepoti in nadpovprečne v gostoti ljudi. 

Praia Dona Ana

Nova nastanitev je neka mešanica med hostlom, apartmaji in neko skromno vilo. Ima mini bazen, skupne zunanje prostore in kuhinjo, apartmaje s svojimi kuhinjami. Sicer stvari v kuhinjah ne štimajo, bolj vse dotrajano in predvsem iz kopalniškega odtoka smrdi po postanem. Spet smo pri naslovu, tokrat v hrvaškem prevodu. Mojco to ( smrad, ne hrvaško pojmovanje wcja) močno moti in smo dodali četrti osvežilec zraka, pa je mogoče malo manj smrada iz zahoda. Mene pa v tej hiši moti to, da v vseh dveh kuhinjah nisem našel odpirača za buteljke. 

Pa smo malo prišli
Bicikl za luster

Vino majo pa Portugalci res poceni, saj v trgovini je večina buteljk od 1,99 do 2,99€. E zdaj pa smo spet tam, v omenjanju naslova: na zahodu si lahko kupiš skoraj vse, a uživati v tem pa ne moreš kar tako. Eh kar nekaj…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja