Tavira in plaža Manta Rota

V četrtkovo jutro smo se zbudili, tako kot se za dopustnike spodobi, naspani. Zajtrk je bil obilen. Pričakalo nas je celo stegno pršuta. Tudi jajca, ki jih je Ana želela najprej lepo olupati, pa jih je skoraj ubila. Bila so seveda surova. Seveda smo jih potem skuhali. Luka kot ponavadi med 20 različnimi jedmi ni našel nič za svoj prefinjen okus. Manjkala je seveda glavna sestavina zajtrka, to je nutella. Katastrofa. Sprijaznil se je z drugo najbolj sladko jedjo, medom.

Po zajtrku smo še izkoristili zadnji dan z našim avtekom in jo mahnili v sosednje mesto- Tavira. Ana pravi, da je to zares vroče mesto. Lepo mesto, ampak se nam po tej vročini ni nič dalo sprehajati. Obvezno smo morali na sladoled in limonado. 29 stopinj je bilo danes tu, pa se še navajamo na vročino. Še malo, pa se nam bo tožilo po osvežujočem zahodu in Vili do Bispo.

Hladit smo se šli na najbližjo, z avtom dostopno plažo, Manta Rota. Od Španije smo bili oddaljeni približno 10 km.

Plaža je, ne boste verjeli, peščena. Polna školjk in dolga cca 15 km.

Potka do plaže
Proti Španiji…

Na plaži je potekal nogometni derbi med puncami in fanti. Zmagali sva z Ano po napetem podaljšku in penalih (8:7).

Zvečer smo pa šli na pravo portugalsko pojedino. Tipična portugalska hrana, vsaj tu v Olhão, je polna morskih jedi ali pa zrezki. Tokrat smo si privoščili morske dobrote. Ana in Luka pa pohan zrezek in pomfri. Luka pravi, da škoda, ker nimajo nikjer goveje juhe.

Riž z morskimi sadeži
Prej…
in potem (ko je pojedel še pol moje rižote).

Pozno popoldne smo vrnili avto in bomo tako zadnje 3 dni brez avta. Na plaže bomo hodili oz.se peljali s čolni na sosednja dva otoka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja