Gardsko jezero in naš zaključek počitnic ali povedano po portugalsko “Fin – Finito”

Pa smo zaključili tudi letošnje poletno (po)potovanje.
V četrtek smo se po zajtrku odpravili do Gardskega jezera, do mesta Riva del Garda, kjer smo parkirali bližu plaže in se namočili v jezeru. Rahlo smešen občutek, ko v parku sred mesta ob jezeru v kopalkah ležiš na travi in se greš vržt v jezero. Glede temperature jezera ne spraševat, ker imamo rahlo pomešane občutke glede tega kaj je toplo in kaj mrzlo. Je pasalo, to je edino kaj je pomembno. Kasneje smo izvedeli, da je imela voda 22 stopinj in nam se je po hladnem atlantiku (18 stopinj) zdela voda super.

Na plaži so prevladovali nemški in nizozemski turisti. Ogromno je bilo tudi kolesarjev, saj imajo zelo lepo urejene kolesarske poti.

A ne izgleda kot neko truplo? 😀

Po prijetni ohladitvi smo po tehtnem premisleku izbrali vzhodno stran jezera za našo vožnjo do Gardalanda, čeprav so na zahodni strani snemali Bonda in je izgledala bolj vabljiva. Na koncu sva z Emilom ugotavljala, da se na poti sploh ne moreš ustaviti za kakšno fotko, ker pri vsakem parkirišču zaračunavajo. Ni kaj, je zelo turistično jezero. Jezero Como je bolj prestižno, fino, medtem ko je Gardsko bolj za turiste.

Ob koncu dneva pa vrhunec dneva oz.pika na i pri naših počitnicah- Gardaland. In to nočni Gardaland. Ob 18h, točni kot švicarska ura, smo bili na vhodu tega zabaviščnega parka. Karte smo kupili preko spleta par ur prej in brez čakanja smo že ob 18:03 bili na ladjicah pujse pepe. Ana, naša adrenalinska punca, je uživala na polno. Seveda ji je bil najbolj všeč najhitrejši vlakec, ki ga preizkusila, Mammut. Tudi Luka se je izkazal in preizkusil nekaj vlakcev, letal…

Gardaland, prihajamo…
Na letalu, pilotka Ana in kopilot Luka ter dva potnika v prvem razredu.
Atlantida

Ob polnoči pa domov. Po treh urah in pol pa jupi, domača postelja.

Domov smo prišli polni lepih spominov, vtisov, s peskom v kufrih, školjkami z morja in nasmehom na ustih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja