Prvi dan

Zjutraj smo po dolgem spancu šli najprej na tržnico po zalihe. Mislili smo, da bomo pozni a smo bili zgodni. Tržnica se odpre zelo zgodaj, to je ob 7 uri, bari nekje ob 8h, trgovine s hrano ob 9h, ostale stvari pa ob 10h. Lepo počasi začnejo dan.

Tržnica kar zanimiva, pršut, sadje, ribe in ostalo, kar pač spada na tržnico. Sem pričakoval bolj eksotično in predvsem gužvo. Mogoče smo bili prezgodaj?

Po zajtrku smo imeli namen iti v akvarij, pa smo po naši tradicionalni trdi sinhronizacijski konsolidaciji z obstoječim stanjem in cilji odločili, da se držimo prvotnega plana: prvi dan malo naokrog po mestu, drugi dan akvarij in muzej znanosti in umetnosti, tretji dan zoo in četrti dan domov. Ta, zadnji dan, nam ni delal preglavic, smo bili žal vsi enotni.
Pa smo šli v park, ki leži v izsušeni rečni strugi. Palme, bazeni, pomaranče, kolesarske proge, klopce, res luštno.  Ustavili smo se na velikih toboganih, ki skupaj sestavljajo ležečega Guliverja. Smo se na dričali. Vsi, mladi in stari.

Ker smo na pogostih mestnih semaforjih prebrali, da je 21 stopinj in ker Valencija leži ob morju, nam je nekdo prišepnil, da naj gremo malo na plažo. Plaža mivkasta, ogromna, voda ni tak fejst mrzla, da upokojeni anglež ne bi zaplaval. Mi smo bili manj pogumni in sva hombra namočila le gležnje. Spet otroško igrišče in pot nazaj v apartma na tipično popotniško večerjo, pašta s tuno 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja