Akvarij

Hja, temperature so za nekaj stopinj višje, kot pa je bila napoved, saj imamo nekje 21 stopinj. V realnosti pa to zgleda tako, da smo vsi štirje oblečeni drugače. Emil ima kratke rokave, maladva imata majice z dolgimi rokami, Mojca pa bundo. No na soncu si jo sleče, v senci si pa vsi damo en sloj oblačila gor (to je pomembna informacija za babice). Tak da nam je prijetno toplo, ne prevroče. Se kar da. Verjetno je poleti tu za znoret. Sploh če pomislim še na vlago…

Bull Ring

Po ležernem ponedeljku, je krmilo v roke vzela mati! Mojca je določila uro, kdaj se zbudimo( malo smo potegnili čez plan), kdaj se zajtrkuje, kdaj se gre srat, na kafe, kdaj na bus in kdaj pridemo v akvarij. Vse je šlo kot po planu. Ni kaj, je dobra.

Akvarij leži v predu mesta, ki so ga pred 20 leti dali delat arhitektu z imenom Calatrava. Baje so se konkretno zapufali, pa tudi sedaj pravzaprav ne vedo od kod vzeti denar za vzdrževanje. V glavnem lepo in drago. Mi turisti rahlo odplačujemo te silne zneske, a vseeno je pa res lepo videti te vesoljske ladje.

Akvarij velja za enega največjih v Evropi in res izstopa predel z belugo, kjer smo videli tri primerke tega redkega delfina z gibljivo glavo, mlado družino. Ostalo pa tudi fajn, imajo dva kar dolga tunela z ribami in nevretenčarji. Na predstavi z delfini so dosti govorili o tem, da moramo čuvati planet, delfini pa so veselo skakali in se mastili s sardinami. Lepa predstava.

Ogledali smo si tudi kratek 4D film, kjer so nas zbadali, špricali, mehurčkali in na koncu tudi zasnežili. Prijetna kratka virtualna popestritev.

Po 4 urah in pol smo šli v muzej znanosti in umetnosti, kjer pa smo bili malo razočarani. Nekaj projekcij oz razstav je bilo v gradnji, nekaj malo starejših, nekaj pa čisto v redu. Stavba impozantna, vsebina malo manj.

Domov na večerjo in nato ugoditi nogam po želji po počitku. Jutri nadaljujemo po planu, kjer bomo spet srečali naše dobre znance iz Idrije. S to družino smo začeli klepetati že na letališču, nato v metroju, danes smo jih srečali v akvariju, jutri se vidimo v zooju. Nato pa se ne bomo srečali na letalu v Trst, saj ostanejo do nedelje. Ryanair ima povezavo trst-valencija le v četrtek in nedeljo. Res nas je dosti Slovencev v tem terminu zimskih počitnic na izletu v Valenciji. Kamorkoli stopiš, slišiš slovensko govorico.

Daj, napiši nam kaj!