Dolomiti

Jutri je sobota in počasi se vračamo domov. Še prej pa kratki povzetek o današnjemu dnevu. To pisanje blogov nama z Emilom kar nekaj časa in energije vzame, ampak se trudiva, da lahko najprej, predvsem babicama in ostalim, opiševa naše utrinke dopusta in okrasiva s slikami, piševa pa najbolj zaradi spominov. Ko bova nekje sredi zime dobila dopustotožje, bova šla na to stran in lepo prebrala naša doživetja, potem pa nama bo še bolj hudo. ?

Naš vodja naše odprave, Emil, je za danes odločil, da glede na naš pozni zajtrk, ne pride v poštev neki dolgi pohod, ampak, da se gremo z avtom peljat do dveh prelazov, Passo Falzarego in Passo di Giau, in mogoče tam naredimo kakšen sprehod.

Najprej smo šli do Passo Falzarego. Pot jevodila skozi priljubljeno letovišče Cortino d’Ampezzo. Videli smo tudi smučarske proge, se ustavili ob eni. Baje bo leta 2021 svetovno prvenstvo v smučanju ravno v Cortini.

Na poti do Cortine d’Ampezzo
Na eni od smučarskih prog.
Cortina d’Ampezzo

Passo Falzarego se nahaja na 2117 m nadm.višine. Tu smo na naredili en kratek sprehod oz.vzpon do ene vzpetine in tam opravili malico v družbi velikanov. Za nami se je bohotila Marmolada, najvišji gora Dolomitov, z enim izmed njenih vrhov Punta Rocca (3310 m).

Passo Falzarego
Vzpon
Lepote vsepovsod
Malica v družbi velikanov
Marmolada v ozadju

Oblaki so se začeli nabirati, zato smo se brž odpravili do avta in naprej do Passo di Giau. Vmes smo še drugič srečali cca 40 ferrarijev, ki so izgleda imeli matinejo po Dolomitih. Vsepovsod so bili, če jih nisi videl, si jih pa slišal.

Na poti do Passo di Giau

Passo di Giau smo dosegli po 29 ovinkih. Ta prelaz je na 2236 m nadm.višine in meni se je zdel lepši, bolj odprt s polno pašniki in kravicami.

Passo di Giau
Passo di Giau
Poziranje

Lakota nas je že pošteno začela mučiti, zato smo bili enotnega sklepa, da gremo v apartma. Na poti mi je še uspelo poslikati še eno goro, ki je zelo priljubljena, Cinque torri.

Cinque torri

Jutri pot domov, še prej gremo v en adrenalinski park in na eno zelo priljubljeno jezero, tako naš navigator trdi. Nato skok čez mejo, v Avstrijo, in domov. Nedelja pa čas za počitek.

Daj, napiši nam kaj!