Minči

Tak ga popularno kličemo, Minči. Plan za Minči je bil sledeč: v sredo, prvi dan počitnic, se zapeljemo do Legolanda, cca 100 km zahodno od Muenchna, nato pa počivajoče ostale 4 dni preživimo v mestu. Pa smo bili prepočasni in tudi vreme ni bilo najlepše, pa smo prestavili Legoland na četrtek.

Parkirali smo v P+R v Olimpijski vasi iz olimpijade 72. Ne vem, če so takrat že poznali izraz P+R, a vem da ga v Slo še dandanes marsikdo ne. No poceni, 1.5€, parkiranje blizu mestnega prometa, nam je dobro služilo za en dan, saj tu ni bilo dovoljeno večdnevno parkiranje.

Karte za javni prevoz smo kupili na avtomatu. Izbrali smo skupinsko karto za muenchenško zono za 5 dni, ki nas je stala 73€. Šli v mesto, na glavni trg Marienplatz, kjer so nam za dobrodošlico prikazali srednjeveško igro z lutkami v zvoniku.

Nato smo šli nekaj malega pojest v parkec. Nakar smo malo bluzili gor pa dol po mestu in se odločili, da se gremo malo pozabavat.

S tramvajem smo se zapeljali na Theresienwiese, kjer se vsako leto v septembru odvija slavni Oktoberfest. No, ima pa ta Oktoberfest tudi mlajšo sestrico, ki ji pravijo Frühlingsfest, pomladanski festival pitja in zabave. Je dosti mlajši, letošnja izvedba je 57-ta, manjši, letošnji ima samo dva velika pivska šotora. Ana in Mojca sta šli na mali vlakec smrti in velik vrtiljak, Luka je skoraj zbil vse konzerve, a dobil le tolažilno nagrado, jaz pa sem zvrnil en mas Augustinerja, tako da smo vsi dobili po to kar smo prišli.

Utrujeni smo se spokali v hotel, H2 na severnem delu Olimpia parka. Prenovljen, kar velik, zaposleni sami mladi s kar solidnim zajtrkom. Malo smo podremali in se na večerjo zapeljali z metrojem, ki ima postajo direkt pred hotelom, do bivše Olimpijske vasi na kebab.

Prost

Daj, napiši nam kaj!