Tretji dan

Da spet nekaj jaz napišem, ker je Emila spet vrglo. Sladko drema.
Meni se je konferenca začela s polno paro. Vsak dan do ponedeljka traja od 7h do 18h. Vmes so neki pol urni odmori, ampak kljub temu je kar naporno. Ampak, gre. Predvsem z zgodnjim vstajanjem sploh nimam težav, saj se že ob 4 zjutraj zbudim in gledam uro. To bi po našem času bila 9 ura. Zdaj zvečer sva hotela it na košarkaško tekmo, pa je najcenejša vstopnica stala 30 dolarjev. Pa sva rekla, da bova v nedeljo šla, pa bova prej kupila karte. Tak da sva potem šla v CNN center, ki je čist zraven oz.je povezan s Phillips areno, nekaj pojest.
Ja hrana. Nikakor se je ne morem navadit. Toliko hitre hrane res nisem pričakovala. Vedela sem da je je dosti, ampak da je na vsakem metru neka fast food, to pa res nisem pričakovala. Problem je še, ker je ta njihova hrana ali sladka ali pekoča. 🙂 Skoraj obvezno je sladka, zajtrk je sladki (žal ne poznajo paštete :)), kosilo, večerja vse je sladko. Ja posledično je zato dosti debelih (ogromnih) ljudi. Potem pa še nikjer ni navadne trgovine, (ali pa sva midva slepa) da na pekarno sploh ne pomislim, kjer bi lahko kupila kruh.
Moje ugotovitve v Atlanti: čeprav ni več rasne diskriminacije, še vedno opaziš, da se črnci družijo s črnci in belci z belci.
Druga ugotovitev: Zunaj je 16 stopinj in ljudje se oblečejo kar v kratke hlače in majčke, tudi japonke nosijo. Vsi, od otrok do starejših, še posebej pa črnci. 🙂 Le jaz zgledam ko neko čudo z ledene dobe z mojo jakno in plaščem. Ko jih vidim, me kar zazebe. 🙂
Tretja ugotovitev: Domačini so zelo odprti, radovedni in prijazni. Kar tak mimogrede te nagovorijo na ulici, na wc-ju… Evropejci ponavadi tega ne delamo, smo bolj zaprte narave.
Četrta ugotovitev: Kava mi je pa fejst všeč.
Še Emilova ugotovitev: Pir je volj voden.
Ok, dovolj nakladanja. Vsem lep pozdrav, še posebej pridnima mamama, ki tak lepo pišeta komentarje. Tudi tebi ati, da ne boš izločen. 🙂
See ya!

6 thoughts on “Tretji dan

 1. Zdavo, Mojca in Emil!

  Pred dvema minutama sem že nekaj napisala, pa me je čisto ven vrglo.
  Tako, da moram začeti znova.
  Mojca, saj bo hitro minilo, potem pa si bosta z Emilo v NY delala kratek čas z ogledovanjem in pohajkovanjem v tem velikem mestu.
  Ja, hrana je pri nas verjetno res dosti boljša. Emil, pa tudi pivo, kajne.
  Tu pri nas danes zelo močno piha, tako da zunaj ne moreš čisto nič delati. Kako “fajn”.
  Sedaj ko pišem ta komentar, je pri nas ura 10.33.
  Uživajta in pazita nase.
  Adijo.

 2. hey hey še en iz vetrovne Polskave. Tu pihaaaaaaaaaaaaaaaa, ko sam satan, drugače vse po starem, nič novega. Hja fast food, ko berem vajine komentarje, me kar stisne pri srcu, jaz bi tam verjetno shujšal, ker vseh teh zadev ne maram preveč, kaj pa sadje in zelenjava???kje je to, pa pravi svinjski šnicl, ali pa pečena kura mmmm??
  Kar tako naprej, raziskujta, vsak na svojem področju, da bo čimveč za povedat doma in slikajta, slikajta….no saj vem da Igiju ne bosta mogla parirat v številu fotografij, pa vseeno.
  Jen lejpi pozdrav s podpohorskega konca!!!!!!!!! see ya!

  P.s:mojcika, ti nisi nobeno čudo, če si v mantlu, saj veš, da te pri meni tudi vedno zebe….ccccc:)))))))))))))))

 3. Olja in en lep pozdrav iz M.Sobote. No kak je že mama Marija napisala, tudi pri nas je danes pihalo fejst.Midva sva se danes cartala v Beltincah z Asjo in Lano.Drugače pa doma nič novega.Na Tišini se že fejst pripravljajo za drugo soboto za abrahama. Ti Emil ko prideš domov pa verjetno več Laškega neboš pil…hahahha. Se navadiš na vodeno pivo pa ti bo voda tudi dovolj..:) se hecam 🙂
  Mojca ti pa da neboš na predavanjih spala, ampak dobro poslušaj in kak pravijo po velkon deli pride zaslužen počitek in užitek.
  Tak to je za danes zadosti. Lep pozdrav na drugo stran.
  Čao

 4. Hm. Čudno. Poču tim se kot Alica. Nikjer za pri ja vit. Nov note book in Goo gle Chrome. Res Čudno. No ja, par don. Torej. Atlanta, tu Hju ston. Za Mari bor sem šele zdaj izve del. Pla nica pa tokrat zažiga. Pra vila zmede in t metro vak tike. Ne veš kdo pije in kdo leti. Manj znani čeh Hajek skoči v soboto 236 metrov, med tem ko Ammann, postane sve tovni prvak s 236,5 metra in to z niž jega zale ti šča, pred 50000 gle dalci, ostale so baj de vej obrnli milič niki pred Pon cami, nakar se je orga ni za tor opra vi čil in oblju bil tistim s kar tami, da jih bodo spu stili na pri zo ri šče tudi v nedelo. Ha, pa še nekaj, Stare je tudi zaži gal svoj šnops. Se sli šimo z olim pij skega pri zo ri šča. Rav no kar sem pri šel iz Majine poroke:) Fajn uži vajta še naprej v teh kalo ri jah na kva der:) Upam, da bosta nale tela na kakšno vege ta ri jan sko fast fud. Blu zim. Ajde. Se vidimo.

 5. Še enkrat: Hm. Čudno. Počutim se kot Alica. Nikjer za prijavit. Nov notebook in Google Chrome. Res Čudno. No ja, pardon. Torej. Atlanta, tu Hjuston. Za Maribor sem šele zdaj izvedel. Planica pa tokrat zažiga. Pravila zmede in taktike. Ne veš kdo pije in kdo leti. Manj znani čeh Hajek skoči v soboto 236 metrov, med tem ko Ammann, postane svetovni prvak z 236,5 metra in to z nižjega zaletišča, pred 50000 gle dalci, ostale so bajdevej obrnli miličniki pred Poncami, nakar se je organizator opravičil in obljubil tistim s kartami, da jih bodo spustili na prizorišče tudi v nedelo. Ha, pa še nekaj, Stare je tudi zažigal svoj šnops. Se slišimo z olimpijskega prizorišča. Ravnokar sem prišel iz Majine poroke:) Fajn uživajta še naprej v teh kalorijah na kvader:) Upam, da bosta naletela na kakšno vegetarijansko fast fud. Bluzim. Ajde. Se vidimo.

Comments are closed.