Ostajava v Harlemu…

Tak odločitev je padla. Ostajava v tej vasici. Rezervirala sva si skorajda sosednji hostel tu v Harlemu. Zadnje tri dni bova preživela še vedno aktivno- tekla bova njujorški maraton. Ne, ne hecava se. Je pa skoraj isto naporno, le medalje ne dobiš in zastonj malice. No vglavnem morava še it na Brooklyn Bridge, Madame Tussauds (se slikat z Bradom Pittom in Pete-om Samprasom; slednjega ima Emil željo videt), zvečer pa še na Rockfeller stolpnico videt New York ponoči, pa še en muzej je v planu, kateri pa ne vem (Emil je moj vodič in garmin)Mojka pa moja jamrinka. 🙂

Danes se je zelo ohladilo v tem Big City-u, tak da Igi hvala za idejo, ampak piknik v parku odpade. Drugače pa sva danes obdelala Metropolitan Museum, videla polno grških in rimskih kipov, egipčanski tempelj, slike, tudi znameniti avtoportret Vinca van Gogha, Renoira, Moneta…. Zdržala sva samo cca 4 ure. Muzeji izčrpavajo. 🙂 Lakoto sva potešila v China Townu, izbirala sva med vietnamsko ali malezijsko kuhinjo in se odločila za slednjo. Nisva vedla kaj naročava, le da je bil piščanec. Emil je celo vedel, da bo s curry-em in pekoč. Na koncu sva bila dokaj zadovoljna, le mene je malo motil vrat od kure v glavni jedi. :)Prišla sva do sklepa, da malezijska hrana temelji na juhah.

Drugače pa je China Town res zanimiva četrt, vse piše v kitajščini, kot da si res tam na Kitajskem. Je meka za ponaredke. Kupila sem si torbico Dolce Gabanna za 20 dolarjev, Chanelova bela mi je bila tudi všeč, ampak malo predraga (35 dolarjev). Veliko je še Rolex ur, sončnih očal, ni da ni… Nakupila sva še par daril-juhu. Če ima kdo še kakšno željo, da mu kaj prineseva z NY, ima zdaj zadnjo šanso (št. mojega tekočega računa vam sporočim naknadno :)). Cene pa so tak tak, na stotine trgovin, a nizke cene moraš kar poiskat.

Uživajte v vikendu. Mama Vida in Ati Stanko fajn feštajta na abrahamu in prenesita lepe pozdrave slavljenki. Javljanje v živo iz Times Square bo takoj po torti. 🙂

5 thoughts on “Ostajava v Harlemu…

 1. Dobro jutro iz Prekmurja. No pri nas je danes napovedan dež, nekaj malo je oblačno, bomo videli če bo kaj.Ja lepo da ostaneta še tam in si vse ogledata.Jaz sem na antibiotiku tak ka nebo danes preveč lepa fešta (brez alkohola bom).Če lejko se zvečer javita po mobiju, to bi bilo velko presenečenje za teto.
  Lepo si oglejta še vse in se lepo imejta.
  Čao

 2. Zdravo iz Štajerske. Sedaj, ko to pišem, že rahlo dežuje. Kar prav, da ostaneta v NY, kot vidim, imata še ogromno za ogledat. No hrana je sedaj malo boljša. Takšna hrana vama verjetno ne bo vzela apetita, kateri bo potreben pri prihodu na Štajersko in Prekmurje.
  Uživajta in lepo se imejta. Adijo.

 3. Zlate mame govorijo o vremenu, ko želijo povedati da jih skrbi če sta se toplo oblekla ko gresta ven, če imata kaj jesti in da jih skrbi, da se vama v tujem svetu kaj neprijetnega ne zgodi. Lepo!
  No, kaj pa jaz ?
  Mojca piše, emil pa diktira, to je po ameriško (mogoče je drugače, pa vendar se lepo sliši, važno je da verjameš vase). Kaj pa indijanci, čital sem zgodbe, mislim, da je boljše, da se držita naseljenih krajev.
  Pogumno še naprej in vse najboljše.

 4. Zdravo, Emil in Mojca!

  Stric Slavko ima kar prav; samo strašiti vaju ne smemo. Indijancev in kavbojcev pa se ne rabita bati, živijo v civiliziranem svetu; če verjameta. Še trije pravi dnevi, dajta jih kar prijetno preživeti.
  Danes je sončno, cvetno (krščanski praznik) in krajšo za eno uro.Za računalnik pa sem spraševala v mojem imenu.
  Lepo se imejta in adijo.

 5. Super! Torej resnično uživata! Ej, da ne pozabita kupiti še kitajskega časopisa. Kolikor se spomnim, jih je v kitajščini kar cel kup. Potem pa se postaviš pred kiosk s cajtngi in se delaš, ne da znaš brat, celo razumeš kaj prebereš… 😉
  Pazita nase in uživajta še teh nekaj trenutkov! Hja, hitro mine! 😉
  Pozdrav od vseh nas!

Comments are closed.