Zato je 8. dan, Bog ustvaril …

  • …rock , poje Pero in vem, da ima prav, saj bo ravno danes nekaj mojih prijateljev doživelo eno izmed iteracij tega božanskega ustvarjanja v Pragi na koncertu Guns’n Roses. RockOn!!!
  • … pir, pravimo piropivci. No, medtem ko prijatelji pijejo veliko češko pivo in hebe se jim za vse živo, jaz tu, v Franciji, trpim celinsko-morske užitke v kombinaciji z mediteransko bizarnostjo malih, 0,25 dcl pivskih flašk. Sam pogosto in zelo rad govorim: ne nosi mi malega, prinesi mi vel’ki pir, ker če ne bom mogel celega spit, ga bom pač pustil. No, evo karme, včeraj v gigantski trgovini, kjer so cene še vedno za tretjino višje kot pri nas in je treba paziti na budget, kupim pač najcenejše pivo. In to je bilo v paketu 24 flašk po 0,25 dcl. Torej, ne mali pir, ampak pol-pir. Kaj češ, sem pa zato kupil dva paketa. Tak za ziher, mene ne bo noben hebal s pirom 🙂

3. … plaže. In to lepe, mivkaste, z malo sence. Sicer tu ne vem, kaj je imel v mislih, razen tega, da si je vzel po nedelji še en dan počitka. In to ne od žene, ampak od otrok, ki mu jih je podarila ta-ista žena. Ja, ženske, spodaj lahko komentirate kolikor želite. Administrator ne bo brisal vaših politično, rasno, gensko, spolno in ovulacijsko nastrojenih komentarjev. Hvala za vaš čas, da mi razjasnite pomen sedmega in osmega dne. Sic.

Počitek na plaži Saint Aygulf

4. … delo. Verjetno je Bog že v prejšnjih dneh razmišljal o delu in ga tudi ustvaril oz. naredil. Težko verjamem, da delo paše v kontekst tega prispevka, saj se ga avtor že nasplošno brani, kaj šele v času dopusta. Podmladek seveda ni tega mnenja, in se je lotil porihtati mivkasto gradbišče.

Zaključna dela v gradbeništvu

Torej osmi dan je za nami, preživeli smo ga delno v supermarketu, kamor smo šli napolniti našo shrambo in hladilnik v zameno za praznenje naše denarnice, in namakanju naših teles v morju, ker smo v supermarketu pozabili kupiti sol. Tako smo posolili naš osmi dan potovanja. Še vedno sem na dieti brez popra. Še sam ne vem zakaj, a kot vse diete bo verjetno tudi ta prikazala rezultat, da se da brez biločesa, a na koncu nema svrhe.

Kot zanimiv dodatek k osmemu dnevu, bi dodal še prigodo, morda basen o recimo osmem grehu: Očitno je za naše polnjenje zalih izvedel tudi neznani nočni obiskovalec, ki pa se je zanimivo,  lotil le starih odvrženih stvari v košu za reciklirane odpadke. Ker izhajamo iz družine z obilico prebranimi kriminalnimi romani, smo kot osumljence za nočni pohod med odpadki osumili volka, lisico, divjega merjasca ali kot zadnjega in najmanj verjetnega storilca, psa belgijske družine, ki se je izmuznil glavi družine, katera kampira zraven nas v kampu. Nocoj bomo čuvali naš kamp in to v izmenah. Najprej vsi, potem nobeden. Mislim, da bo taktika delovala, saj bomo s tem presenetili vsiljivca in ne bo vedel, kdaj izbrati najprimernejši trenutek za brskanje po smeteh.

Pa prijeten deveti in naslednji n-ti dan. Aurva

Daj, napiši nam kaj!