Delfini

V ponedeljek smo pa šli iskat delfine. Poklicali smo enega izmed treh ponudnikov, ki se ukvarjajo z opazovanjem delfinov, se dogovorili za termin ob 12 uri, plačali 10 krat termin, torej 120 €, opravili kratek brifing o zobih in brezobih delfinih in kitih. Nato smo se na 83 % statistični podlagi uspešnosti vidnosti delfinov na takšnih opazovanjih, primerno oblečeni podali proti čolnu.

Oblečeni za hiter čoln
Hiter oranžni čoln

Malo levo, malo desno, pa malo proti Afriki, pa potem proti Ameriki in tadam, equi. Jata delfinov. Kapitan je rekel, da jih je okoli 30-40. V njihovi smeri smo se vozili cca 20 min. Lepi prizori.


Začelo je pihati in smo se obrnili proti celini, se zapeljali še v eno špiljo in to je to. Zadovoljni in utrujeni od dobre ure pa pol izleta opazovanja sesalcev, smo šli jest v ribjo menzo, kjer lahko skozi okno opazuješ trgovanje z ribami.

Ribja borza

Seveda je manjkalo še malo namakanja in je Mojca, odlična iskalka dobrih plaž, določila kurs, Prai de Cordoama, ki je obrnjena  proti zahodu. Te plaže so te prave, prostrane neskončne plaže, z valovi in surferji. Pa predvsem ni gužve, kot recimo na tistih južnih. Zaživeli in zadihali.


To je to, te dni malo bolj piha in je kar sveže. Nazadnje sem švical ujet v dvigalu, tako da je Algarve, predvsem zahodni del, pravi kraj za pobegnit pred vročino. Temperature na zahodu so nekje 25 stopinj, na vzhodu Algarve pa bi naj bilo okrog 30. No, proti vzhodu se odpravimo v sredo, torej še dan in pol hladu:) Deževalo pa še ni, pa zgleda da tudi ne bo.

Daj, napiši nam kaj!