Is Arutas in Cabras

Tretji dan na zahodu Sardinije smo izbrali za lenarjenje najjužnejšo plažo v našem planu in glede na strica Googla najboljše ocenjeno v tej regiji. To je plaža Spiaggia di Is Arutas.

Še prej smo pa imeli en majčken zapletek z Emilovo osebno izkaznico. Recimo, da so se mi v glavi začele poditi številne ideje, kako bi ga švercali na trajekt, stlačili v kufer za trajekt… Ker nam je iskanje osebne vzelo kar nekaj časa, smo na plažo štartali šele ob 15h.

Vozili smo se 1h, najprej ovinki, nato pa doolga ravna cesta. Parkirišče je bilo za plačati, 2.5 eur za 4 ure. Plaža lepa, velika in beli pesek. Najbolj všeč mi je pa bil zrak, veter in temperatura ravno pravšnja.

Is Arutas
Najboljša prijatelja
Čofotanje
Morje, pesek in Ana

Ker spet nismo kuhali, smo šli na lov za kakšno dobro restavracijo. In smo jo našli. Stric Google nam je namignil, da je v bližnjem mestu Cabras ena dobra ribja restavracija Trattoria da Attilio. To je bila najboljša večerja do zdaj. Jedli smo prave sardinijske jedi. V vodiču o Sardiniji smo prebrali, da Sardinijcem morje ni ravno pri srcu in da ribolova ne marajo, veliko raje imajo meso. Enkrat letno imajo tradicionalni ribolov na tune, še iz rimskih časov, pa še ta ribolov financirajo Japonci. In baje prave dobre ribje jedi najdeš samo v glavnem mestu Cagliari in med Cabrasom in Oristanom. Tokrat smo pa res zadeli. Naročili smo Antipasti frutti di mare (solata s hobotnico, školjke, tunin namaz in še eno solato z ribjim mesom, in še dve, za kateri ne vemo, kaj smo jedli), neko domačo pasto s školjkami in rakci, pomfri in solata. Najedli smo se vsi štirje. Plačali 44 eur.

Prej…
Potem…

Daj, napiši nam kaj!