Koronsko bonska Koroška

Za bone in za uresničitev dvoletnih slovenskih planov smo prispeli na Koroško. Začeli smo v vesolju, no v vesoljskem muzeju Noordung v Vitanju. To še sicer ni Koroška, je pa na poti tja.

Muzej kar v redu, interaktivni, pa kamen z lune smo videli, pa 3d pilotiranje s pipistrelom sta mala izvajala.

Po uri pa pol breztežnosti smo ob izhodu začutili težnost praznine naših želodcev in glej jo gostilno zraven muzeja. Hojlarija so žgali radio veseljak, mi pa po malicah. Prijazno in okusno.

Za prvo točko na Koroškem smo izbrali Uršljo goro, to impozantno kameno gmoto sredi Koroške. Izhodišče na vrh je bilo malo naprej od Koče pri Naravskih ledinah. Po dobri uri in pol neenakomernega tempa smo prispeli na vrh. Uf, res lep razgled na vse strani.

Na koči smo dobili sobo s 4 pojstlami s svežo posteljnino in obljubljenim zajtrkom za 108 €, ki jih bomo poravnali z boni. Pojedli smo večerjo in šli nazaj na vrh gledat sončni zahod.

Ko se je stemnilo smo gledali še nevihtni oblak v Avstriji, zvezde, luno, rimsko cesto, nlpje,… nebo je bilo brez oblaka, razen tistega nevihtnega v Avstriji. Ob 10tih smo popadali v pojstelje. Zjutraj imamo namen se zbuditi še pred sončnim vzhodom in na vrhu Uršlje gore spodbujati k dvigu v nov lep zanimiv dan. Pa da nas vidim.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja