V tretje gre rado, v četrto pa še raje

Pišem na vlaku ICE706 na poti za Berlin, katerega smo po naključju ujeli v Münchnu, saj bi ta vlak zamudili zaradi odpovedi vlaka Salzburg-München. A smo v Münchnu ob čakanju ob izvajanju kratke potrebe ženskega dela ekipe, na tabli za odhode videli, da ima vlak 706 München-Berlin 35-minutno zamudo. Po super hitrem izpustu tekočine še pri moškem delu odprave, smo tekli na drugo stran postaje, kjer je na tir 24 ravno pripeljal vlak z zamudo, kateri se je na hitro preimenoval iz 504 v 706. Hop v vagon številka 7, na naše že rezervirane zice in že smo se peljali 250 km/h proti severu. Tako smo srečno nadoknadili zamudo, ki jo je povzročila odpoved vlaka Salzburg-München. Po posodobljeni časovnici naj bi ta ICE706 pripeljal v Berlin z 10 minutno zamudo.

Še v Ljubljani
Beljak
Na ICE

Z desetminutno zamudo glede na planirano traso smo po 11 urah vožnje s 4 vlaki prišli v glavno mesto Nemčije in se počasi še s petim, z lokalnim vlakom, zapeljali eno postajo do Potsdamer platza, od koder smo odpešačili do hotela Novotel Suites Potsdam.

HauptBahnHof Berlin

Sobe so prenovljene in imajo mini mini barsko kuhinjo. Za večerjo smo skočili čez cesto v neko pivnico na šnitzl s krompirjem in lokalne mesne kroglice. Zmatrani od sedenja na vlaku smo ob 22h že vsi godrnjohali…

Daj, napiši nam kaj!