Siga siga

Spimo v apartmaju Agaratos, v vasici Kaliviani blizu mesteca Kisamos na severozahodu otoka, ki ga imenujejo Kriti. Kam? K riti! Mi kličemo psa k nogi, oni neko žival, recimo tarzane, k riti. Eh. Na slikah je apartma lepši kot v resnici, je pa še vedno v redu. Lepo urejena okolica, vsaka izmed dveh sob imata svojo klimo, lep in urejen vrt ter seveda bazen z vodo s kančkom klora. Ana je zgubila zelen odtenek las in kot kaže tudi željo za skakanje v njem.

V sredo smo se spravili na plažo Falasarna. Ta je blizu, samo 11 km čez prelaz. Smo kar hitro ujeli ritem, ki sem ga zapisal v naslovu (počasi, počasi), saj smo se odpravili na plažo po krepkem zajtrku, kavi, metanju belo-rjavih papirčkov v koš, mazanju kože z 50+ kremo.

Falasarna je velik zaliv, ki si ga delita plaža in veliki beli šotori za vzgajanje zelenjave. Preden smo se zapeljali do plaže smo še v veliki trgovini kupili marelo, veliko in močno. A ko smo prišli na obalo nas je presenetil močan veter, tako da smo najeli ležalnika z marelo. Za 15 eurov. Ok, pa še wifi je bil vključen. So se posodobili, ti Kritenci. Plus tega so ti ponujali, da ti prinesejo hrano in pijačo iz zalednih restavracij.

Morje, ležalnik, morje, senca, … V zaledni restavraciji smo maznili gyros souvlaki in se vrnili v rutino. Rutino smo ponavljali do sončnega zahoda.

V četrtek pa smo šli na dobro uro “vouvinkaste” vožnje oddaljene plaže Elafonissi. Koliko sem si prevedel, elafon pomeni svetloba in ne slon, tak da je bilo pričakovati dosti svetlobe in rožnatega … peska. Več v prihodnjem blebetanju, ko naša neuradna fotografinja selekcionira in naloži objave vredne fotografije na spletno stran.

Daj, napiši nam kaj!