Zadnji dan na levem zgornjem koncu Krete

Baje, da moram pa zdaj jaz malo vzeti pisalo v roke in nekaj napisati. Glede na zgornji naslov bom v bistvu začela z enim večerom prej oz.z eno večerjo prej, ker smo pa tokrat jedli res dobro in mogoče še najbolj pravo grško hrano. Gostilno Kaliviani Fish&Meat Taverna smo imeli že nagledano več dni, ocene na Googlu so bile visoke, mnenja dobra in odločitev ni bila težka. Tokrat smo se celo malo bolj zrihtali ter praznih želodcev šli veselo na večerjo. Če imamo rezervacijo, so nas vprašali. Ups, to ne bo dobro, smo si mislili, ampak bila je še mizica za štiri, sicer brez razgleda, ampak smo bili vseeno zadovoljni. Samo, da hrano prinesejo, ker smo bili res lačni. Jedli smo najboljšo kretsko solato, Emil si je naročil “Lamb”, pečeno ovco, nekaj takega, nas ostale tri ne mika ovca, zato samo vihamo nosove. Ana si je naročila polnjeno papriko in polnjen paradižnik z rižem, Luka grške mesne kroglice in jaz na žaru pečeno hobotnico. Na koncu je bila izvedena samo ena zamenjava krožnikov zaradi “čudnih” začimb, tako da je Ani pečena hobotnica postala zelo super jed.

Ok, zdaj pa zadnji dan na severozahodu Krete. Prejšnji večer nam je prijazna kelnarca svetovala, da naj obiščemo njihovo plažo, kamor hodijo lokalci. Je pa bolj zanimiva pot do plaže kot sama plaža, ker moraš najprej mimo cerkvice v skali oz.pod jamo, skozi mini tunel in si že na mini plaži s tušem, kabino za preoblačenje in celo odskočno desko za skoke v vodo. Plaža je bila lepa in majhna ter odlična za par slikic s smešnimi skoki.

Po osvežitvi na mini plaži smo šli naprej. Ker nismo hoteli gneče na plaži, smo šli čist v nasprotno, v divjo Kreto. Plaža Kedrodados, streljaj od tiste ta najlepše in najbolj gužvaste plaže Elafonissi, je v bistvu bila najlepša plaža, vsaj za nas in naše oči. Plaža je del Nature 2000 in je zaščitena. Na njej ni nič, ne ležalnikov, ne barov in ne wc-jev. Samo divja naravna plaža in začuda celo nekaj dreves s senco. Veliko je bilo mladih domačinov s šotori, za katere smo predvidevali, da bodo celo tam prespali glede na to, da so v rokah tovorili vse za piknik na prostem.

Naslednji dan pa nas čaka premik na jug Krete v kraj Frangokastello. Zveni čist italijansko, pa je daleč od tega….

Daj, napiši nam kaj!