Tehnika in pivo

Sem pozabil zapisati, da smo v Legolandu na gasilski olimpijadi osvojili prestižno prvo mesto. Tekmovalci smo bili razdeljeni v pet avtomobilov, katerega smo morali prepumpati na drugo stran poligona, tam smo morali izstopiti in usmeriti curek pumpane vode v neko luknjo in ko se je ta napolnila, smo morali prepumpati avto nazaj do starta oz. cilja. Uh, smo se zadihali. Za nagrado smo prejeli, kaj pa drugega kot lego kocko.

Petek smo začeli malo bolj ležerno, tako kot je bilo tudi vreme. Deževno. Na zajtrk smo odšli malo kasneje in že je bila gužva, tako da smo morali malo poiskati proste sedeže. Po zajtrku smo se namenili znanosti naproti, v veliki nemški tehnični muzej.

Mislim, da ima tri nadstropja, po katerih so razdeljeni sektorji, kot so letala, foto, kemija, optika, zdravje, vesolje,…

Sam sem ta muzej žal rahlo zapolnil z drugimi aktivnostmi na spletu, saj so se naenkrat na uradnem drugem trgu pojavile karte za nogometno tekmo Bayerna. Karte so se hitro pojavile za nakup, a tudi hitro izginile. Cilj je bil, da kupim dva kompleta dveh kart, kjer sta sedeža čim bolj skupaj. Po dolgem klikanju sem postal že rahlo odvisen, a na koncu mi je uspelo dobiti žal le dve karti. Tekom tega pisanja, te razvade iskanja drugega kompleta kart še nisem opustil in upam, da bom prešel v abstinenčno stanje še pred začetkom tekme, kar pomeni, da bi mi uspelo dobiti karti še za ženski del ekipe.

Ko vsrkaš toliko znanja, kot ga tehnični muzeji ponujajo preko poskusov in razlag, te to spravi v neko vsem znano stanje: lačen si ful drugačen. Kam le kam nas bo pot zanesla tokrat? Seveda, v pivnico. Tokrat Hofbrauhof am Platz. Norišnica. Ob treh popoldan pleh muzika špila, folk nazdravlja z litrcami, se slika, jé piščance in ogromne preste. Kelner, ki na koncu le spregovori po hrvaško, pove, da to še ni nič in da naj pridemo pogledat ob sedmih zvečer. Tu ga folk res pije.

Siti in odžejani smo se sprehodili po mestu, kupili šilz kapi v uradnih trgovinah od Bayern Muenchen in skoraj propadlega, a včasih ikoničnega, 1860 Muenchen. Zanimivo, da je bila kapa od Bayerna 15€, od Loewnov pa 20€. Pa čeprav so modri le v tretji ligi z lepimi možnostmi izpada v regionalno.

Daj, napiši nam kaj!